Dün yine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hayretle ve üzüntüyle izledim. Hala çıkmış diyor ki, ortaya çıkardığımız olay ve arkasındaki rüşvet defteri diye. Bu olaya, gülermisiniz ağlarmısınız diye konuşan Başkan Mehmet Özhaseki, Olayı ortaya çıkaran biziz, şikayet edende biziz. Daha sonra mahkemelerde Yargıtay safhası da dahil olmak üzere kesinleşmiş bir karar var ortada. Sonrasında da Kemal Kılıçdaroğlu'nun ara ara bahsettiği rüşvet defteri diye dillendirdiği bir de hadise var. Nedir bu iş. Hacı Ali Hamurcu ilk gün ki ifadelerinde buna benzer bir şeyler söylemişti. Savcılık bu konuda zaten bir karar verdi fakat hiç bir şey olmadı. Daha süreç içerisinde CHP Konya Milletvekili Atilla Kart ve arkadaşları Kayseri'ye geldiler. Bir seneden fazla oluyor. Bu konuyla ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2 tane müfettiş gönderdiği ifade edildi. 3 tane savcı arkadaş Kayseri'ye gelerek tam 10 ay boyunca dosyaları incelediler dedi.
İçerisinde akla gelmedik hakaretlerin iftiraların bulunduğu bir paçavra dizisini ciddiye alıp 10 ay boyunca didik didik ettiler diye konuşan Başkan Özhaseki, Neticesinde bir karar daha verdiler. Buradakilerin hepsi yalan iftira ve böyle bir şey yok iş kesinleşti. O haldeyken CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu hala çıkıp aynı şeyleri tekrar ediyorsa, valla bunu üzüntüyle karşılamak lazım.
Kendi kendime düşünüyorum. Kemal Kılıçdaroğlu acaba, bu işi bilmiyor mu? Bilerek mi söylüyor, yoksa bilmeden mi söylüyor. Eğer bilmiyorsa çevresindeki danışmanları sürekli kendisini yalan bilgilerle aldatıyorlar.
Valla ana muhalefet partisinin başındaki bir kişinin sürekli kendi ekibi tarafından aldatılması çok ayıp bir şey. Baştan sona sorgulanması gereken bir şey. Kılıçdaroğlu savcılık safhasında olayın kesinleştiğini çok iyi biliyor. Ama hala bir algı idaresi ile meşgulse, bu çok ayıp bir şeydir. Bir ana muhalefet partisinin genel başkanına yakışmaz durumdur. İkide bir Kayseri'nin adını anarak yolsuzlukla, rüşvetle bir araya getirip, bir şehri töhmet altında bırakmak normal bir insana yakışmaz. İlk günlerden itibaren söylenen yalanları, topladığımızda 20 ye yakın. 1 değil 2 değil 3 değil 20'ye yakın yalan hiç platformda üst üste söylenmez. Kayseri hakkında hala iftiralar devam ediyor, ve hala rüşvet defterinden bahsediyor, Pişkin pişkin. Dediğim gibi eğer bunu danışmanları kandırıyor ve Kemal Kılıçdaroğlu bu işe alet oluyorsa çok üzüntü verici durumdur.
Yok değilse asıl tehlike burada zaten. Bir insana yalan huy ve karakter haline gelmiş, içine oturmuş bir algı idaresi ile meşgul durmadan yalan söylüyor. O zaman Allah Türkiye'ye yardım etsin başka diyecek birşey bulamıyorum.
Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Kayseri genelinde don olaylarına karşı uyarı yapıldı.
TFF 3. Lig 2. Grup 14. hafta mücadelesinde Erciyes 38 FK, sahasında Kahramanmaraşspor’u konuk etti. Kayseri Atatürk Spor Kompleksi Yan Açık Saha’da oynanan karşılaşmada gol sesi çıkmadı ve mücadele 0-0 eşitlikle sona erdi.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Hacı Rukiye Gazioğlu Huzurevi’nin 780 metrekarelik çatı alanında yenileme çalışması başlattı.
Erciyes Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri, Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında Goalball tanıtımı ve dostluk müsabakaları düzenleyerek görme engelli sporcularla farkındalık ve kaynaşma etkinliği gerçekleşti
Kış aylarında yaşanabilecek yoğun kar yağışı ve buzladan etkilememek için hazırlıklarını tamamlayan Melikgazi Belediyesi, kar yağışına karşı gerekli tüm planlamaları yaptı.
Kayseri'nin Tomarza ilçesinde afetlere hazırlık kapsamında yapılan Koordinasyon Kurulu Toplantısı, İlçe Kaymakamı Selim Eser başkanlığında yapıldı.
Talas Belediyesinin Ali Dağı ve Erciyes manzaralı Akçakaya ve Endürlük mahallelerinde satışa sunduğu prestijli villa parselleri için geri sayımda sona gelindi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kartal Kavşağı altyapı çalışmalarının hızla sürdüğünü belirterek, Şubat ayında yer tesliminin yapılıp kavşak inşaatına başlanacağını söyledi.
KAYMEK, KPSS AGS adayları için deneme sınavı düzenleyerek sınav pratiği sağladı. Birebir etüt desteği sunan KAYMEK’te, hafta sonu LGS’ye hazırlanan öğrenciler de deneme sınavına girdi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Erciyes Kayak Merkezi’nde tüm hazırlıkların tamamlandığını açıkladı. Yeni sezon 18 Aralık’ta başlayacak, ilk etapta Tekir Kapı 13 No’lu pist kayak severleri ağırlayacak.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 15 Aralık’ın UNESCO tarafından “Dünya Türk Dili Ailesi Günü” ilan edilmesi kapsamında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı Türk Dünyası Vizyon Belgesi Tanıtım Programı’na katıldı.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç; 17 Aralık 2016’da Kayseri’de gerçekleştirilen hain terör saldırısının 9’uncu yıl dönümünde mesaj yayımladı. Detaylar Haberimizde...
Kayseri'de sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı güzel görüntüler oluşturdu.
Meteoroloji uyarıları sonrası Kocasinan Belediyesi, kar ve buzlanmaya karşı tüm önlemleri aldı. Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, ekiplerin 24 saat görev başında olacağını açıkladı.